Sekretet e pastrimit në hotele

Sekretet e pastrimit në hotele

Hotel Aragosta ne Durres.

Cilat janë sekretet e pastrimit në hotele të treguara nga shërbëtoret?

Një hotel i shtrenjtë shoqërohet me pastërti dhe freski. Në të vërtetë, hotele të tilla ofrojnë shërbime të nivelit më të lartë, në përpjesëtim me çmimin. Dhe çarçafët e bardhë borë dhe freskia në dhomë janë meritë e shërbyeseve kompetente. Por rregullat e pastrimit zbatohen edhe për to:

  1. Me derën e hapur. Personeli duhet të pastrojë vetëm kur dera është e hapur. Kjo siguron që shërbëtorja nuk do t’i nënshtrohet tundimit për t’u zhytur në sendet e miqve. Shkelja e këtij rregulli kërcënon shkarkimin e menjëhershëm.
  2. Përmbaju shkronjave në pjatë… Disa dhoma hoteli kanë tabela që shkruajnë “ju lutem mos shqetësoni” në njërën anë dhe “ju lutem bëni dhomë” në anën tjetër. Shërbëtoret drejtohen nga këto shenja. Nëse nuk doni që dhoma juaj të rregullohet sot, ose mos e lini dhomën tuaj tërë ditën, thjesht varni tabelen në anën e duhur dhe stafi nuk do t’ju shqetësojë.
  3. Pastrimi bëhet vetëm nëse nuk ka mysafirë në dhomë… Kjo zakonisht ndodh në të njëjtën kohë, kur mysafirët janë në plazh ose në një shëtitje.

Hotel Aragosta ne Durres kujdeset per fushaten e plote te marketingut me ndihmen e Smart Center.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *